Gymworld Zoetermeer

Contractvorm: UAV-GC, Design & Build

Periode: 2019-2021

Opdrachtgever: Remmers Sport & Onderwijs

Rol PIM: Tender- en Procesmanagement


Gymworld Zoetermeer is dé nieuwe, aantrekkelijke gymnastiek accommodatie die als doel heeft het versterken van de gehele gymnastieksport in Zoetermeer. Deze accommodatie biedt faciliteiten voor meer dan 4.000 Zoetermeerse gymnasten. Naast turnen worden ook andere functies zoals dansen en  freerunning beoefend.

Gymworld is een markant gebouw op een bijzondere locatie. Het gebouw zweeft zes meter boven maaiveld, wat parkeren onder het gebouw voor circa 95 auto’s mogelijk maakt. Op het gebied van duurzaamheid is het binnen Nederland het eerste gasloze, all electric, EPC 0 turngebouw. Door inzet van al deze maatregelen heeft het gebouw een gemiddelde GPR van 8,5 met een score van 10 op het gebied van energie. Om Gymworld voor iedereen toegankelijk te maken beschikt het over het ITS keurmerk. Het project is uitgewerkt in BIM op niveau LOD 300.

PIM stapte bij dit project al aan het begin van de tenderfase in. Door onder meer het voeren van een strak procesmanagement was het team in staat om in korte tijd een winnend ontwerp te maken. Vervolgens heeft PIM invulling gegeven aan de contractvorming, de start up met de opdrachtgever, het proces management in de ontwerpfase en de opzet van het procesmanagement model voor de realisatie.

Dit D&B project is een typisch voorbeeld van het realiseren van maximale kwaliteit tegen een zo laag mogelijke prijs. Dit heeft geleid tot een iconisch ontwerp waarin optimaal topsport kan worden beoefend.

PIM adviseert en begeleidt opdrachtgevers en opdrachtnemers op het gebied van UAV-GC contracten. Van initiatie- tot nazorgfase. Middels het eigen ontwikkelde Proces Integratie Model (PIM).

Contact met pim

PIM Proces & Advies
Dr hub van Doorneweg 185
5026 RE, Tilburg
ikzoek@adviesvanpim.com
Copyright © 2024 PIM Proces & Advies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram