Willem de Zwijger school Jendrik Ido Ambacht

Project: Willem de Zwijger school Jendrik Ido Ambacht

Contractvorm: UAV-GC, Design & Build

Periode: 2019

Opdrachtgever: Remmers Sport & Onderwijs

Rol PIM: Tendermanagement


In opdracht van de gemeente Hendrik Ido Ambacht realiseerden wij een nieuwe basisschool voor twee voormalige scholen. Het gebouw is verdeeld over twee bouwlagen en huisvest 21 leslokalen, een peuterspeelzaal, een speellokaal en een aula.

Het betreft een Engineer & Build opdracht op basis van UAV-gc, waarbij het ontwerpteam bestond uit MIR Architecten, IMd Raadgevend Ingenieurs en Lomans Capelle B.V. voor de installaties. Het gebouw is opgetrokken uit staal in combinatie met kanaalplaatvloeren. De gevelinvulling bestaat uit HSB-wanden met aluminium kozijnen in combinatie met metselwerk, wat nabij de entree in Braziliaans verband is verwerkt.

De door de opdrachtgever gewenste contractvorm bood ons team de vrijheid om te zoeken naar optimalisaties binnen het oorspronkelijke ontwerp. Dit heeft ertoe geleid, dat het gehele installatieconcept nog beter op het gebouw is afgestemd, waardoor het nog duurzamer is geworden dan oorspronkelijk gepland.

PIM adviseert en begeleidt opdrachtgevers en opdrachtnemers op het gebied van UAV-GC contracten. Van initiatie- tot nazorgfase. Middels het eigen ontwikkelde Proces Integratie Model (PIM).

Contact met pim

PIM Proces & Advies
Dr hub van Doorneweg 185
5026 RE, Tilburg
ikzoek@adviesvanpim.com
Copyright © 2024 PIM Proces & Advies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram