Warehouse BPA, Maasvlakte 2

Contractvorm: UAV-GC, turnkey

Periode: 2021

Opdrachtgever: Hercuton

Rol PIM: Procesmanagement en verificatie


In opdracht van Busan Port Authority (BPA) realiseerde Hercuton een nieuw distributiecentrum van ca. 30.000 m². Het warehouse is bestemd voor de logistieke dienstverlening aan kleine en middelgrote bedrijven die zaken doen tussen Europa en Zuid-Korea.

BPA ging met de duurzaamheidsambitie BREEAM Outstanding voor een zeer duurzaam gebouw. Het distributiecentrum is gasloos en energieneutraal en voor de verwarming is gekozen voor warmtepompen. Het pand is voorzien van energiezuinige verlichting en verder zijn er waterbesparende voorzieningen getroffen en ecologische maatregelen om de biodiversiteit te stimuleren. Op het buitenterrein zijn laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst.

Het gebouw meet in totaal circa 30.000 m², waarvan 2.500 m² mezzanine en 1.500 m² kantoor. Er is gekozen voor een betonnen plint uitgevoerd in gladbeton met lichtgrijze stalen sandwichpanelen voor de hal welke het gebouw de uitstraling geven van een industriële massa die bij het havengebied van Rotterdam passen.

PIM adviseert en begeleidt opdrachtgevers en opdrachtnemers op het gebied van UAV-GC contracten. Van initiatie- tot nazorgfase. Middels het eigen ontwikkelde Proces Integratie Model (PIM).

Contact met pim

PIM Proces & Advies
Dr hub van Doorneweg 185
5026 RE, Tilburg
ikzoek@adviesvanpim.com
Copyright © 2024 PIM Proces & Advies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram